tiistai 12. heinäkuuta 2016

Keittiökaappien siivousta ja pohdintaa päivittäisestä siivouksesta

Sunnuntain siivousinto jatkui vielä eiliseen ja siivouskohteeksi koituivat keittiönkaapit. Kun muutimme tähän taloon, kävimme perusteellisesti läpi sellaiset astiat joita käytämme. Ne astiat joita emme käytä, on nätisti pakattu pahvilaatikoihin ja odottavat tulevaa käyttöä. Nyt kaapeista löytää heti etsimänsä ja ne on helpompi pitää puhtaana, kun eivät pursua tavaraa. :) 
Harmikseni vain, minun tuurillani onnistuin loukkaamaan polveni. Alahyllyjä siivotessani, nousin kyykystä jotenkin hassusti ja polveni väännähti ikävästi. Nyt siihen sattuu koko ajan astuessa ja kyykkyyn ei kärsi yhtään mennä. :( No onpahan nyt kaapit pesty ja järjestetty selkeästi. 





Tänään jäin pohtimaan päivittäisen siivouksen tarvetta. Mulle on ollut aina tosi tärkeää, että koti pysyy siistinä. Onhan se nyt tietenkin itsestäänselvää, että siistissä kodissa viihtyy paremmin. Mutta täytyy kuitenkin myöntää, että jos kodin puhtaudesta huolehtiminen menee liian pitkälle, katoaa siitä kodinomaisuus. Voin myöntää, että vaikka siivoan päivittäin, en kuitenkaa jaksa joka päivä luututa ja imuroida koko taloa. :D Sitähän saisi siivota kotiaan ihan työkseen. Perusteellisen siivouksen teen kyllä joka viikko. Olen kuitenkin huomannut, että kaikkein helpoimmaksi kodin siisteyden ylläpitäminen tulee, kun hoitaa päivittäin roskat, tiskit, likavaatteet, pesee vessan ja petaa sängyn. Imuroi roskasimmat huoneet, tuulettaa ja pyyhkii keittiön ja olohuoneen pöydät ja keittiön tasot. Ja ennenkaikkea pitää tavarat järjestyksessä. :) 

Nyt saa kertoa omia mielipiteitä ja jakaa siivoustottumuksia. Miten te pidätte yllä kodin siisteyttä? :)  

Loppuun todistus siitä, että oon kerennyt muutakin tekemään, kuin pohtimaan syvällisiä siivousjuttuja. Illoin on tullut paljon vietettyä aikaa Vilman kanssa leikkien ja on ihan uskomatonta huomata, kuinka nopeaa koira kasvaa ja kehittyy! Nyt ollaan ahkerasti harjoiteltu luokse-kutsua ja pikkuhiljaa alkaa onnistumisia kertyä. :) 


Ei mee enää montaa kuukautta, kun en enää jaksa Vilmaa kantaa sylissä! :D 


Aurinkoista viikkoa kaikille! :) 

-Jonna- 

2 kommenttia:

  1. Meillä kodin siisteydestä vastaa Samuli. Melkein joka päivä ukko lakaisee lattiaa, pyyhkii pölyjä ja TISKAA sekä petaa sängyn. Jos minä yritän olla kiltti ja pedata sängyn Samulin puolesta, hän purkaa sen ja petaa itse paremmin :DD Oikeasti. Mulle sitten taas jää pyykinpesu, vaatteiden silitys ja ruuan teko. Kunnon viikkosiivous me tehdään yhdessä niin, että joka toinen viikko minä esim. pesen vessan jolloin Samuli tuulettaa matot, pyyhkii pölyt, imuroi ja pesee lattiat ja joka toinen viikko sitten tehdään toisin päin. Se on ollut aivan toimiva systeemi meillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi, kun kerroit teidän tavan pitää koti siistinä! :) Voi, teillä on kyllä todella hyvin suunniteltua siivoamista ja kiva kuulla, että kodin siisteyden ylläpitäminen on kummankin yhteinen juttu! :) Hahaha meillä on ihan sama juttu sängyn petaamisen kanssa. Meillä minä petaan aina sängyn. Jos J käy petaamassa sängyn, oon tietysti todella kiitolllinen siitä, mutta saatan käydä kaikessa hiljaisuudessa sijaamassa pedin uudelleen! :D :D

      Poista