maanantai 22. helmikuuta 2016

Olohuoneeseen lisää keltaista

JIPPII! Ensimmäinen raitatyyny on valmis! Täytyy myöntää, että tämä tyyny syntyi vaivattomasti, vaikka virkkaus olikin yksitoikkosta ja kyllästyttävää. Jos ei olisi ollut montaa luentoa ja  paria tv-sarjaa pelastamassa tätä tylsää tekemistä, nii en olisi varmastikaan näin nopeasti saanut tätä valmiiksi. Mitenköhän käy seuraavan raitatyynyn kanssa.. Varmaan hitaaammin valmistuu, jos ennusteet pitävät paikkaansa.. :D 


Virkattu raitatyyny 

langat ja koukku: 7-veljestä keltainen ja valkoinen. Menekki noin reilu kerä kumpaakin väriä. Vaikea sanoa, kun aloitin tekemään tyynyä jämälangoista ja hain sitten keltaista yhden kerän lisää. Koukkuna  nro 3. 

malli: Tee ketjusilmukoita n. 130-140 (tyynyn koosta riippuen, tämä 40x40) Yhdistä piilosilmukalla renkaaksi. Työ virkataan kiinteillä silmukoilla. Voit valita päätätkö joka kierroksen piilosilmukalla vai virkkaatko spiraalina, jolloin kierrosta ei päätetä. Huom! Jos virkkaat työn spiraalina, työn reuna liikkuu hieman eikä asetu samalle kohtaa. Raidan levyeys tässä työssä on 4 krs. Voit tietysti itse valita, kuinka paksua tai ohutta raitaa haluat tyynyysi. Virkataan, kunnes työ on neliö tai sopivan kokoinen. Kannattaa sovittaa sisätyynyn kanssa, että varmasti tulee sopivan kokoinen. :) 

Nämä mun ohjeet on aina yhtä selkeitä. :D Totuus on, että teen tämmöiset "yksinkertaiset" virkkaus/neulostyöt omasta päästä. Toivottavasti saitte käsitystä siitä, miten työ etenee ja laittakaa kommenttia, jos jotain ohjeen kohtaa täytyy selventää. :) 








Mut kyllä mä vaan tykkään tästä keltaisesta! Ihana piristävä väri, kunhan sitä ei vaan tuo liikaa. Mielestäni keltaisesta tulee helposti silmiinpistävä, jos sitä on liikaa. Pieni väripilkahdus riitää  oikein hyvin, ainakin täällä meillä. Ajattelin, että meidän majassamme tuon keltaista väriä tyynyillä ja kukilla. Mitä mieltä te olette? Vieläkö uskaltaisi tuoda lisää keltaista, vai alkaako nyt olemaan riittävästi? 

Hyvää alkanutta viikkoa! 

Jonna





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti